Sunday, February 27, 2011



   DORAEMON.... ^^

sape tak kenal doraemon.. kartun yang diminati oleh semua usia termasuk aku dan kawan-kawan aku...untuk korang yang nak tau lebih lagi tentang doremon meyh bace blog aku..^^


 DORAEMON dicipta oleh Fujiko F. fujio atau nama pena die Hiroshi Fujimoto cerita ini mengesahkan satu robot kucing yang dcipta untok membantu nobita atau nama penuhnya Nobi Nobita cerita doraemon ini dikeluarkan pada 1969 december.cerita doraemon ini  mempunyai  1,344 cerita yang original.cerita-2 yang direka ini disebarkan oleh Shogakukan......Kalau nak di ikutkan banyak lagi kesah doraemon ni.....tapi lenguh laa tangan nak menaip ^^ oke semua,kite abes kat sini jela....opps sebelum terlupa,cerita ini disiarkan pada hari Sabtu 7.30pm di tv7... ^^
                                         
                                THE END



No comments:

Post a Comment