Saturday, December 14, 2013

Soalan

Di pagi yang membosankan , aku dikejutkan untuk ke sekolah. Ngauman singa menandakan kemalasan untuk bangun. Selimut seakan-akan menarik aku untuk sambung tidur dan bantal ibarat tidak mahu melepaskan kepala aku dari gengamanya. Semua peralatan tidur aku macam sedang berkata " Tidurlah lagi , Takpayah pergi sekolah " Tapi aku cuba lawan hasutan yang sialan ini. Akhirnya satu masalah aku dah selesai.

Sekarang masalah aku dengan tandas. Aku ada water Heater tapi masalahnya air yang mencurah tu aku malas betul nak bertarung. Degan berus gigi , pencuci muka , shampoo dan sabun. Tapi dengan power dan badan aku yang kebal aku lawan semua hingga ke akhir nafas. Macam nak pergi perang betul-betul pulak.

Selesai dengan tandas. Masalah dengan baju pulak, patutnya malam semalam aku dah gosok tapi malaskan So aku gosok la pagi ni. Kalau bangun lambat memang tak gosok la jawabnya. Dah siap semua, dah handsome, jadual buku pun dah. Jadi aku pegang stokin dengan kasut bersandar dekat pintu sambil tunggu yang lain bersiap untuk hantar aku pergi sekolah. Sementara tu aku tidur kejap.

On my Way to School aku tidur lagi. Sampai sekolah macam biasalah cium tangan parents pegi dataran , beratur dan dengar bebelan yang bosan lepastu naik ke kelas masing-masing. Seronok tak kalau dapat tahu cikgu yang ajar korang tak datang. Kebetulan cikgu yang patut masuk kelas aku tak datang. Ini peluang untuk aku tidur. Tapi cikgu ganti yang masuk, dia baru. Boleh katakan totally budak kelas aku semua suka dekat dia kecuali aku. Sebab bagi aku biasa je. Bukan nak cakap aku gay tapi dah memang bukan citarasa aku. Amboi!

Cikgu tu perkenalkan diri dia apa semua lepas tu dia nak test la kitaorang ni dengan beberapa soalan. Cikgu ni ajar sains , " Baiklah , Cikgu nak tanya kamu beberapa soalan tentang sains " Aku dengan pantas angkat tangan dan bercakap " Sebelum cikgu soal saya ada soalan cikgu " cikgu tu toleh ke arah aku " Apa yang kamu nak soal " Muka sempoi aku , aku tanya " Soalan apa yang cikgu nak tanya? " Cikgu tu maintain muka tahan begang.

#Let it Go 


Friday, December 13, 2013

HP

''Bro bro , Kau ada blog kan'' Eh tekejut aku tiba tiba ada orang tanya aku macam tu , dah la tak bagi salam. " Ajar aku buat blog bole ? " muka seposen. " Ouh boleh" Aku tanya kenapa dia nk buat blog , katanya nak luah perasaan. Ini mesti kes baru putus cinta la ni. Biasalah aku pun pernah lalui, putus cinta lepastu tulis kat blog. Bila aku baca balik rasa macam nak hempas je computer ni ayat jiwang habis. Tapi sekarang aku dah matured. Cintan-Cintun ni tak ada dalam kamus hidup aku. Hati aku dah kering sbb Aku akan mencintai seorang wanita yang benar-benar aku sayang. Hah!! Tengok dah termasuk jiwangnya. 

Sehari suntuk aku ajar dia ni buat blog tapi macam TUT** . Sebab Otak dia ni tak boleh support pasal IT ni. Tapi aku basuh dia, Aku tenyeh dia, Aku gelek-gelek dia, Akhirnya dia faham juga. Selesai buat blog , Tak sampai subuh der , Dah 10 post dia publish itu malam. Aku pun nak tengokLah apa hasil dia dengan apa yang aku ajar. Blog dia kemain blink blink dah macam kat alam mana je. Lepastu letak lagu mendayu habis. Tulisan dia tak dapat nk aku baca sangat sebab background dia macam sampah. Ok jahat juga aku ni. Kalau dah lagu jiwang jagan tanya lah ayat dia macam mana. Aku nk baca pun tak tahu nk nangis atau nak gelak. Tapi perasaan orang kan apa boleh buat hati tengah lebur maa. 

Dah berapa hari macam tu, Dia Wassap aku. " Weh tolong desingKan blog aku comel-comel " Dia mintak tolong time aku tengah sibuk , So tak dapek den nak tolong. Aku pun suruh lah dia buat sendiri. Sambil-sambil dia buat dia Wassap aku apa yang dia tak faham. Tiba-Tiba , Dia kata " Fedup sial buat desing blog ni " Aku tanya dia buat pakai apa, Dia kata pakai HP. Patutlah dia susah nak buat sebab pakai HP. Aku pun suggest la dia buat pakai Lappy. Dia kata " aku buat pakai Lappy lani " Muka aku merah macam dalam emotion dekat chat-chat korang tu. Aku cakap ngan dia " Tadi kata pakai HP, ttbe lappy Pulak, Cakap macam KEL lah " Dia kata " Yelah , aku pakai HP lani, Kan Lappy aku Jenama HP. " 

Wah, HP , Okay HP :)